GY.I.K. - Gyakran Ismételt Kérdések

1. Milyen felületeken alkalmazható a SlipDoctors csúszásmentesítés?

Gyakorlatilag minden felületen, amely valamilyen okból csúszós lehet. Íme néhány példa:


     - kő, kőlap
     - csempe
     - csiszolt márvány
     - fényezett márvány
     - csiszolt gránit
     - terazzo
     - minden mázas kerámia burkolat
     - porcelán
     - mozaik padló
     - mésztufa csempe
     - tégla
     - beton, polírozott beton
     - pala
     - linóleum
     - műanyag padlók (pl. PVC)
     - kent műanyag burkolatok (pl. műgyanta)
     - fa, fapadló, hajópadló, deszkapadló
     - laminált padló
     - parketta, mozaik parketta
     - porcelán fürdőkádak
     - hajófedélzetek


2. Mikor lehet újra járni a csúszásmentesített felületen?

Három lépésből áll a folyamat: tisztítás, csúszásmentesítő anyag felvitele, semlegesítés. Amint a felület semlegesítve lett, használható. Nedves, de nem csúszós. Száradás után olyan, mint eredetileg, de biztonságos!


3. Mennyi ideig tart a felület csúszásmentesítése?

Maga a kémiai folyamat pár percet vesz csak igénybe. Nagyobb része a munkának az előkészítés, a teszt elvégzése, a tisztítás, a semlegesítés és a végén a száradás. Természetesen mindez függ a felület méretétől is.

4. Ez valamilyen réteg, ami a felületre rakódik?

Nem. Ez nem egy réteg vagy bevonat, ami rárakódik a felületre, nyomot hagy, majd lekopik onnan. A kezelés során mikroszkopikus szinten mennek végbe a folyamatok, mely a szemnek láthatatlan és nem kitapintható, nem észlehető.

5. Látható? Nyomot hagy?


Nem hagy nyomot, a szemnek láthatatlan. Minden esetben tesztet végzünk a munka megkezdése előtt, hogy elkerüljük a felület esztétikai romlását. Nagyon fényesre polírozott márvány, gránitkövek esetén jelentkezhet enyhe mattulás.

6. Milyen tartós? Meddig tart?

A felületek kivételes esetekben akár évekig is csúszásmentesek maradhatnak, de normál esetben a szennyeződések, a tisztítások miatt 1-2 év után meg kell ismételni. Természetesen néhány szélsőséges esetben viszonylag hamar elmúlik a hatás (pl. olajkiömlés, viasszal való bekenés, stb.)


7. A folyamatok és az anyagok veszélyesek az emberre, az állatokra?

Nem ártalmas. Amíg a felület csúszásmentesítése folyik, de tanácsos rámenni, de semlegesítés után már semmi probléma sincs vele. Komoly bevizsgálásokon és teszteken mentek át az anyagok és a folyamatok, melyről hivatalos jelentések vannak. Speciális tesztek voltak elvégezve konyhai, éttermi használatra is.

8. Mi van akkor, ha nem tudom milyen felületem van? Megfelelő-e ez az eljárás számomra?

Két eset is lehetséges: vagy mintát küld számunkra, amit megvizsgálunk, vagy helyi kiszállással és egy teszttel el tudjuk dönteni, alkalmazható-e.

9. Mennyi garancia van a termékre?

1 év garanciát vállalunk arra, hogy a megfelelően kezelt felület súrlódási együtthatója a megfelelő, ajánlott mértéket megtartja. Természetesen megfelelően kezelt és tisztított körülmények között, szennyezőanyagoktól mentes környezetben. Ha a felület ezen időszakon belül elvesztené csúszásmentes tulajdonságát, akkor újra elvégezzük az újabb folyamatot garanciálisan. Jótállási és garanciális megállapodást kötünk a szerződésünk mellé.

 

 

X